Скандалите в България ще продължават, защото няма адекватна реакция на държавата и прокуратурата, смята бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров.
Повече 10 години изтича класифицирана информация от едни и същи лица и няма никакви последствия за тях, аргументира прогнозата си той по бТВ тази сутрин. Дори и хора от БСП като Татяна Дончева и Цвятко Цветков са свързани със скандали и за тях няма последствия, добави Аспарухов.
Според него скандалите в държавата са едни и същи, започват с бомбастични заявления за корупционни схеми, в чиято основа стоят политици. Така се създава една невярна и превратна представа за тези хора, нагнетява се общественото мнение, а целта е да се отстранят определени ръководни служители и в крайна сметка прокуратурата, ако извърши въобще проверка, констатира, че твърденията са неверни и от това нищо не следва, обясни той.
Валентин Петров отбеляза, че човек от ръководството на парламентарната вътрешна комисия го е предупредил, че ще внуши на обществото, че бившият вътрешен министър Румен Петков и хората около него са свързани с организираната престъпност. Това се случи, коментира той.
Бившият главен секретар на МВР смята, че делото “Лиана” е провалено още в начален стадий вероятно поради некадърност. Той уточни, че не може да прави коментар по оперативната разработка, защото не е запознат в детайли с нея. Бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов беше длъжен за запознава ръководството на министерството с такива разработки, които се изпращат в прокуратурата, но той непрекъснато заобикаляше правилата, коментира още Петров. /БЛИЦ