Нашата цел, която ние от Патриотична коалиция Воля - НФСБ си поставяме, е най-ниската пенсия да е 500 лева. Това е напълно възможно, каза в предаването „Още от деня“ по БНТ водачът на листата на патриотична коалиция „Воля“ и НФСБ в Бургас Валери Симеонов.

„Нормално е да се гордеем с това, че успяхме да пречупим финансовото разбиране на ГЕРБ за минималната пенсия. Не може българинът да има доходи по-ниски от тези на възрастните хора в Албания, в Северна Македония и навсякъде другаде“, добави той.

„Доходите на хората трябва да се вдигат, да има безплатни лекарства за учениците и за пенсионерите. Трябва да намалим цените на горивата чрез необлагаемия праг за ДДС“, подчерта лидерът на НФСБ. 

След като водещата Надя Обретенова го пита защо е поискал затваряне на всички училища в страната, той каза, че причината за това е тревожната тенденция за развитие на пандемията. 

„След като на 4 февруари се върнаха учениците от четвърти до 12-ти клас, както се очакваше на третата-четвъртата седмица има огромен ръст на заболелите и на смъртността.

Най-масовото разпространение на вируса става чрез децата, които не спазват дистанцията, играят, контактуват помежду си, прегръщат се, бият се. Това създава среда за разнасяне на COVID-19 без самите те да страдат“, добави той.

„Познавам обаче четири семейства, които са заразени от децата си. Това е доказано, тъй като са им правени тестове“, уточни кандидатът за депутат от Бургас. 

На въпроса кои са решенията, които могат за по-дълго време да решат икономическата и социалната криза, той отговори, че те са действащи, но доста се забавят, особено икономическите помощи за неработещите бизнеси. 

„През тази година не успяхме да компенсираме тежките загуби в туризма. Мерките 60/40, 80/20 и 75/25 не работят за заведенията, които са затворени и когато собственикът няма откъде да изкара пари, за да поддържа работното място“, заяви Симеонов. 

„Като стратегия правителството взе необходимите мерки. Един от най-големите успехи е кредитната ваканция – разсрочването на връщането на пари, взети от банките.

Това много помогна, както и мерките, които ударно приехме, за да спасим летния сезон“, добави той. 

„По предложение на НФСБ се взе решение за намаляване на цените на шезлонгите и на чадърите на плажовете.  Намаляването на ДДС бе също по наша заслуга. Водим за това битка още от началото на мандата“, припомни лидерът на НФСБ. 

„Трябваше да бъде стимулирана една програма за мащабна инфраструктурна стратегия за строителство.

Това щеше да е като един план „Маршал“. Важно е да осигуряваме работни места и възможност за преквалифициране, а не даване на пари на калпак“, коментира той.

„Не мога да приема мерки, които са неефикасни като лична отговорност или на НФСБ, след като сме направили всичко възможно те да не бъдат приети.

През тези четири години Националният фронт за спасение на България показа, че е партия с характер, която води честна политика. Казваме истината в очите на политиците и от ГЕРБ, и на БСП“, подчерта Симеонов. 

Той апелира българите да гласуват за тези, които са доказали с дела, а не с приказки, че могат да изпълнят своите обещания и да постигнат своите цели. 

Подкрепете го с номер 24 в интегралната бюлетина!