Кандидатът за президент Валери Симеонов отвори вратите на дома си и показа как живее. Бившият зам.-председател на парламента има апартамент в малка сграда в столичния квартал „Изток“.  

„Живея в жилище под наем. Така се стекоха нещата, че трябва да живея някъде с жената на моя живот и с нейното семейство“, споделя политикът.  

Бившият зам.-председател на парламента представя жената на живота си Венера Тодорова. Тя е до него и в партийния живот - водач е на листата на Патриотичен фронт.  

„В общи линии сме заедно и в живота, и в политиката с Венера - споделяме всичко. Тя е доста безпристрастна. Съдник е на медийните ми изяви, а също така и на политическите решения, така че се допитвам до нея.  Съобразява се, интелигентен и умен човек е. Мога да кажа, че не цепи басма на никого, включително и на мен. Тя е долу-горе моя характер и затова си пасваме, защото истината е над всичко“, каза Валери Симеонов.  

„Когато се налага, не му спестявам абсолютно нищо“, потвърждава и Венера Тодорова.

„Смятам, че той е един чудесен човек и мисля, че доста хора не го оценяват, защото той е искрен, откровен, а както знаем повечето политици са доста фалшиви герои. Има доста случаи, когато съм го критикувала, когато е бил твърде прям и прекалено по-рязък да кажем“, добавя тя.

Валери Симеонов споделя, че вечер, когато са заедно с Венера, й  свири на китара. Но отказва да демонстрира музикалния си талант пред камерата ни.

„Това, което човек не е направил като млад си мечтае, че ще го свърши като остарее. Със зрялата фаза на живота си се опитвам да правя това, за което не ми е стигало време като по-млад. В свободните часове, вечер обикновено, си свиря на китара, свирил съм в рок група, като млад естествено“, разказва той.

В отпуските си Валери Симеонов предпочита планината, особено Родопите.

„Родопите за мен са най-красивата планина, обходил съм ги и съм ги кръстосал във всички посоки. Имам вече и база там. Така, че това са моите желания. Също така и добрата книга е добър начин да уплътни свободното си време. Обичам  възрожденската литература, обожавам Николай Хайтов, препрочитам си го често. Иван Хаджийски и това, което той е установил за психологията на българския народ, е изключително актуално днес“, казва още кандидат за президент. 

Симеонов прекарва 4 дни от седмицата с Венера в София и три с родителите си в Бургас. Бащата на Валери Симеонов е на 93 години, а майка му на 91.

„Реално моята седмица е разделена на две части, 4 дена в София, три в Бургас. Освен, че имам фирми в Бургас, които трябва да контролирам и управлявам, имам и болна майка, на която трябва да помагам. Обикновено това става в събота, неделя и понеделник. Така че поради естеството на непрекъснатото движение на живота ми се наложи да живея под наем в София“, разказва за ежедневието си Валери Симеонов.

По думите му политиката не е занимание за безделници, изисква страшно много време. „Освен това аз имам фирми, които са самостоятелно създадени от мен, без чужда помощ. И също съм ангажиран със своите фирми“, отбелязва той.  

Валери Симеонов се кандидатира за президент за първи път.