Икономиката е най-тежката задача пред новия кабинет. Това заяви  вицепремиерът по икономически и демографски политики Валери Симеонов, цитиран от "Фокус". Според него, демографската криза е следствие от икономиката.

ПГ на „Обединени патриоти“ ще имат законодателни инициативи за промени по отношение на туризма, посочи той. Туристическият бранш настоява 1% от приходите от туризма да отиват за реклама и това е въпрос, който трябва да влезе в бюджета за следващата година или при актуализацията на този бюджет. Необходими са мерки и по отношение на преместваемите обекти в курортите, каза още Симеонов. 

Той коментира и кандидата за български еврокомисар: „Добре е да бъде евродепутат дотолкова, колкото е човек, който познава добре институциите, администрацията, познава хората и колегите си. Този въпрос тепърва предстои да бъде разглеждан в Министерски съвет днес“.

Той каза още, че „Обединени патриоти“ категорично няма да подкрепят предложените от Инициативния комитет за референдума промени за мажоритарна избирателна система. 

Припомняме, че днес предстои първото правителствено заседание на кабинета "Борисов 3".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!