Цецка Цачева е един достоен човек. Тя има едно външно излъчване, което я прави по-студено, но има достойни качества. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.  "Определението, че Цецка Цачева е Бойко Борисов в пола, е много грозно и недостойно. Разбрах кой е автор на тези думи по неин адрес, не е добре, най-малко не е кавалерско", коментира още той нападките към кандидата на ГЕРБ.
По повод критиките от другите партии около кандидатурата на ГЕРБ, патриотът коментира: „Отрицание, критика, ако щете манипулация на всяка цена - това не е градивна критика. Трябва да признаваш хубавото и доброто. Стигнахме до там, че въпросната политическа сила (БСП – бел. Ред.) гласува против изплащането за АЕЦ „Белене” с 6 дни което са няколко милиона в ущърб на България”, посочи той.

„В никакъв случай не искам да влизам в конфликт с хора, които казват нашата партия е най-великата и затова трябва да гласувате за нас”, заяви Симеонов. По думите му от кандидатурата Каракачанов – Нотев дебатите ще бъдат за благото на страната.

Виждам, че патриотизмът все повече побеждава нихилизма, коментира Симеонов и скандала около македонеца Миленко Неделковски.

Той направи и комплимент на БНТ. „Хубавото на БНТ. Позволете ми да направя комплимент, аз не съм по тях но хубавото на БНТ е, че не започва сутрешните си блокове с кое дете, кого набило и прочие, Трябва малко повече позитивизъм”, смята още той.