Това, което съм правил тук досега, ще го правя и в Европейския парламент – ще се боря срещу лобитата на големите фирми, които задушават и се мъчат да унищожат дребния бизнес. Без компромиси, не на думи, а с дела, каза водачът на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и СЕК)
 
„Въпросът за терасите и апартаментите ще отмине, ще дойде следващата очерняща кампания, с която ще се зарие България с кал до ушите чрез медиите, които имат водеща роля в това отношение. Важни са стратегическите решения и послания, важно е бъдещето на страната. То не се определя от това, дали някой има асансьор в апартамента или някой друг е прескочил трапа, така да се каже, защото е имал покровителство от някого.” Това каза тази сутрин Валери Симеонов – водач на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и СЕК) за участие в Евроизборите в „Денят с Георги Любенов” по БНТ.
 
„Не мисля, че България е спирана по пътя си към ЕС, нито пък че корупционните скандали, които съвсем не са наш патент – има ги във всички европейски държави, са пречка за влизането ни в Шенген. Пречките са от друго естество и те са чисто политически и се коренят в държавите от Западна Европа – по-скоро конкретно от две държави. България е изпълнила технически всички условия за влизане в Шенген – това, че не е приета, доказва само, че Европа прилага двойни стандарти. Същите двойни стандарти, които например станаха популярни покрай качеството на храните”, обясни Валери Симеонов.
 
Опасността за България, според него, е да нямаме сериозно представителство в ЕС от гледна точка на възможности за въздействие, да няма отговорно представителство в ЕС. „Иначе винаги ще има тенденции за изместване на центъра на тежестта към по-големите държави, на защита на интересите на по-старите членове на Европейския съюз. Това са естествени икономически процеси. Това, за което ние трябва да се борим, е отстояването на интересите на отделни браншове, на националните интереси”, уточни лидерът на НФСБ.
 
„Трябва да направим така, че в Европарламента да не отиват хора „уесмени”, както се казва – хора, които се съгласяват с всичко, загърбвайки интересите на държавата, която ги е пратила там. Или други, които са в летаргичен сън по важни въпроси като Истанбулската конвенция или „Пакетът Макрон”, показват неинформираност и некомпетентност, а когато темите влязат за разглеждане в зала, вдигат шум до небесата, заели героични пози”, каза още Симеонов.
 
Националистическата вълна в Европа е оздравителен процес, защото мигрантската криза пробуди силите за самосъхранение на отделните европейски държави, коментира той. И е естествено в тези държави на преден план да излязат политически сили, които защитават националните интереси. „Видяхме, че с тази свръхлибералност, която ни се натрапва покрай централизацията на ЕС, не доведе до нищо добро не само за държавите от Европейския съюз, но и за държавите от Западни Балкани, например, които съща са потърпевши. Бежанската криза в крайна сметка беше предизвикана от намесата във вътрешните работи на държави от Близките Изток от страна на САЩ”, допълни Валери Симеонов.
 
„Идеята за оградата бе на НФСБ и СЕК, изграждането й бе заложено още от 2011 година в нашите програмни документи. Успяхме да я реализираме през времето на 43-то Народно събрание. Приех изгражданета й като лична кауза – тази ограда е една от най-стабилните в Европа, за което има и международно признание, независимо от спекулациите, които се разпространяват вътре в страната. Гордея се, че по моя инициатива тази ограда бе обявена за стратегически обект за националната ни сигурност. Както и, че издействах средства за поддръжката на съоръжението.”
 
Сред успешните си каузи Валери Симеонов припомни още дисциплиниращият ефект, който имаха акциите му в Черноморските курорти по отношение на спазването на българските закони. В резултат на тези проверки в българския бюджет влязоха по няколко стотин милиона повече от туризма – и за 2017 г., и за 2018 г.
 
„Акциите показаха, че законът е по-силен от мутрите, които владеят курортите по Българското Черноморие”, каза лидерът на НФСБ.
 
С личните си усилия и с помощта на останалите депутати от Националния фронт в парламента Валери Симеонов спаси бизнеса на производителите на домашна ракия, на дребните и средни търговци и превозвачи на горива, на малките фирми, които работят по програмата „Училищен плод и мляко”.
 
„Това, което съм правил в България, ще го правя и в Европейския парламент – ще се боря срещу лобитата на големите фирми, които задушават и се мъчат да унищожат дребния бизнес. Без компромиси, не на думи, а с дела”, заяви Валери Симеонов и призова българите да гласуват на 26 май с номер 1 в изборната бюлетина.