Всичко, което е правил лидерът на ДСБ и бивш премиер Иван Костов е в негов личен и в руски интерес. Това заяви бившият директор на “Булгаргаз” Васил Филипов по бТВ тази сутрин.
Той коментира още, че действията на Костов сочат, че е агент на руското разузнаване. Васил Филипов обаче не посочи откъде има сведения за това твърдение, а просто посъветва Костов да напусне за известно време политическата сцена. Докато работих с него, разбрах че е нечистоплътен, но все още не се беше укрепил през 1997 г. 1998 г. и беше на крачка да го сменят от ръководния пост в СДС. След това обаче той премахна хората, които го застрашаваха, коментира Филипов. Според него Костов е разбил всичките надежди на българите да се ориентират към западния свят навреме.

Филипов смята, че ролята на регулаторните органи в държавата сега е да обезпечават паричните интереси на управляващите. Така е и с тока и с парното, въпросът е да са осигурят парите и да се раздават под масата, мотивира се той. Според него най- лесният начин да е държи наведен електоратът е монополът и заради това той съществува в икономическото пространство.

Чака ни нова газова криза, предупреди бившият директор на “Булгаргаз”. Причината за това според него е в подписания през януари договор между Украйна и Русия. Той е напълно измислен и съм сигурен, че има анекс, който казва, че това, което пише там не влиза в сила или то е за пред широката публика, заяви още Филипов./БЛИЦ