Цените на горивата у нас противопоставиха Кирил Петков и Бойко Борисов. Премиерът се закани, че ще държи младежите от ГЕРБ, които чрез платени публикации в социалната мрежа всяват паника у хората. А лидерът на ГЕРБ в типичния си стил заговори за "руменрадевата зима".

Борисов отново е убеден в експертността на партията си, като заяви, че не бил взел Кирил Петков и Асен Василев за нещо повече от заместник - министри в негов кабинет. Той призна, че е очаквал много от тях, но те са се оказали "аджамии". Тези негови думи станаха вайръл. Подготвя ли Бойко Борисов ГЕРБ отново да поиска властта - нормални неща, за които се бори всяка опозиция.

Толкова засега, повече във видеото на БЛИЦ TV

 

Високите цени на горивата родиха креативност от младежите на ГЕРБ, но ситуацията не е розова. Зелето се изсипва от бидоните, за да се пълнят с гориво, остроумничат младежите.

А правителството гарантира, че няма нужда от презапасяване. И повтаря мантрата, че навсякъде в Европа цените са високи.
Предложението на Делян Добрев да се отвори резерва за горива увисна и не се хареса на управляващата коалиция.

Едно е ясно, които се заиграва с цените на горивата, ще трябва да гаси протести.

Засега Петков смята, че младежите от ГЕРБ са допринесли за паниката, защото снимки с високите цени от бензиностанциите се завъртели в мрежата. Но остава въпросът как ги регулира правителството и какв инструментариум може да предложи, след като запазва резерва непокътнат. 

Толкова засега, повече във видеото на БЛИЦ TV