Тази вечер българският премиер Бойко Борисов проведе телефонен разговор със своя сръбски колега Александър Вучич, предаде БГНЕС, като се позовава на информация от кабинета на сръбския министър-председател. Двамата са разговаряли за мигрантската криза, както и за необходимостта от увеличаване на двустранните комуникации и сътрудничество за запазване на сигурността и спокойствието на гражданите в двете държави.
От кабинета на Вучич уточняват, че в телефонния разговор двамата са обсъдили двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и изграждането на интерконекторна връзка между Сърбия и България. Репортерът на БГНЕС припомня информацията на сръбското министерство на отбраната от днес, в която се казва, че през последните пет дни е регистриран увеличен миграционен натиск от България и Македония към Сърбия.

В този период 1 044 мигранти са се опитали нелегално да преминат сръбската държавна граница. От създаването на съвместните полицейски и военни екипи на 22 юли до днес в Сърбия са открити 6470 мигранти, които са се опитали нелегално да преминат границата. В този период са задържани и 45 трафиканти на хора.