"Продължаваме промяната" ще стане партия с учредително събрание, което е насрочено за петък в Пловдив. Форумът ще се проведе в Международния панаир и ще събере 500 делегати, пише "Марица".

Участниците ще приемат устав и ще изберат ръководство на партията. Очаквано съпредседатели на ПП ще станат премиерът Кирил Петков и неговото вице и финансов министър Асен Василев. Двамата официално влязоха в политиката през септември миналата година, след като бяха министри в първия служебен кабинет.

Лорер хвърли голяма бомба за нови кандидати за шефове на БНБ!

Понеже нямаха достатъчно време да регистрират партия преди наближаващите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември, те използваха три малки формации, за да участват във вота под анонсираното от тях име "Продължаваме промяната". Изборът падна върху "Волт", "Средна европейска класа" и "Политическо движение социалдемократи". Първите две партии имат свои представители в парламента, а третата получава най-голяма част от субсидията на коалицията.

Непоклатимият тандем Кирил и Асен се пропука, ето какво се случва

ПП спечелиха вота през ноември с  25,67 %, изпреварвайки ГЕРБ-СДС  (22,74 на сто), но след като сформираха управляваща коалиция спряха да говорят за превръщането си в партия. Едва преди седмица  министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер заяви, че се работи по въпроса.

"Още малко напрежение и ще разкажем всички подробности, но моментът наближава", заяви Лорер, който е сред най-близките съратници на Петков и Василев. Очаква се в партийното ръководство на ПП да влязат всички министри на формацията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ