Мая Манолова води листата на коалицията "Изправи се! Мутри вън!", сочи справка в Районната избирателна комисия-Благоевград, за регистрираните кандидатски листи за народни представители в изборите на 11 юли.

Кандидатите на коалицията в Първи многомандатен избирателен район са двайсет и двама, за разлика от предходните избори, когато са били 16.

Промяна има в лидерското място и в листата на "Демократична България - Обединение".

Атанас Атанасов, който я оглавяваше на предходните избори, не е част от кандидатите за народни представители в Благоевградския многомандатен избирателен район за предстоящия вот.

Първото място заема Иван Димитров - втори в листата на предходните избори и депутат в 45-то Народно събрание.

Водач на коалицията ГЕРБ-СДС е бившият министър на транспорта Росен Желязков, който оглавяваше листата и за парламентарните избори на 4 април тази година. В нея са имената на досегашните народни представители Георги Динев, Александър Мацурев и Емил Тончев.

Последното място е за депутата в 44-то и 45-то Народно събрание Стефан Апостолов. На предишните избори Стефан Апостолов също беше на "опашката" на листата, но събра повече от девет хиляди преференции, с което пререди водачът на партията в Благоевградско.

Сред новите имена в листата на коалицията са млади хора, посочиха от областното ръководство на партията.

Първи в листата на "БСП за България" е проф. Георги Михайлов, който заемаше челната позиция в Благоевградско и за изборите на 4 април. Втори е лидерът на БСП-Благоевград Любен Милев, а отново на пета позиция е депутатът в предишния парламент Богдан Боцев.

В листата на левицата има промени, като близо половината имена в нея са различни спрямо вота през април.

Листата на ДПС запазва до голяма степен вида си от предходния вот. Водач отново е заместник-председателят на партията Халил Летифов, следван от Йордан Цонев.

Лидерското място за вота на 11 юли запазва и кандидатът на "Има такъв народ" Илко Стоянов, следван от Георги Попов - и двамата част от предишния парламент.