Изборната сензация „Величие“ изпълни обещанието си да обяви война на трите големи телевизии – БНТ, бТВ и Нова заради серия от „тенденциозни“ материали, с които се опитали да ги уязвят. Чашата преляла, както обясниха от партията, след снощния репортаж по бТВ със заглавие:“Там, където се роди Величие“.

Според Ивелин Михайлов 17-минутното видео било пълно с манипулации. Той смята, че големите телевизии на 100 % обслужвали интересите на управляващите и правили внушения, извадени от контекста.

По думите му екип от предаването „120 минути“ дошли при него с молба да им съдейства да разкажат повече за случващото се в с. Неофит Рилски. Ивелин Михайлов им осигурил събеседници с профил, какъвто журналистите поискали и самият той дал дълго интервю.

„Направили са материал и от контекста са направили внушение, че ние сме радетели за връщането на Народна Република България и сме секта. Имам цялото интервю с този журналист и го пускам, за да го видят хората. Да си направят сметка как се опитват да манипулират обществото“, гневи се Ивелин Михайлов.

Минути след него избухна и полк. Николай Марков.

„Ако Националната телевизия, БТВ и Нова Телевизия не спрат веднага целенасочената си поръчкова дейност срещу ПП "Величие", ще бъда принуден да взема релевантни мерки. Ако не спре негативната кампания срещу 100 000 гласоподаватели, ние депутатите от ПП "Величие" ще направим бойкот на участия в тези три медии до края на 50-ия парламент...(известни съкращения)", написа той във Фейсбук. 

Ще уведомим всички международни организации с приложени доказателства за пълна липса на журналистически морал и ще развием мощна кампания, която да освети начина по който се ползват медиите в България. Няма да допуснем псевдожурналисти, станали нарицателни имена в страната, да се гаврят с човешкото ни достойнство, обяви още той.

Часове по-късно от "Величие" изпълниха заканата си. В профила си във Фейсбук Марков обяви, че първата телевизия, която полчуава червен картон от политическата формация, е bTV. 

Ето какво написа той: 

"Първата телевизия, която получава червен картон от нас е БТВ! Проклета да е.

Заради системни манипулции на общественото мнение, разпространяване на невярна информация и непрофесионализъм от страна на медията, депутатите от ПП " Величие" няма да дават интервюта и коментари на псевдожурналистите от тази телевизия. Предприемаме ефективни действия за защита на личното достойнство и чест на 100 000 наши избиратели, които стават ежедневни жертви на медийните обиди и тормоз. Знаем поръчителите, нека и те се приготвят.

БТВ, вие ще изгубите тази битка! А след това и войната".

 

Позиция има и една от дамите, които участваха в снощния материал на бТВ – Марина Иванова. Ето какво обяви тя:

Марина Иванова, един от участниците в снощния материал на бТВ

„Казвам се Марина Иванова и участвам в репортажа на БТВ. Държа да споделя огорчението си от представянето на думите ми в избрана посока и непоказване на други откъси, които не обслужват тази теза и не могат да подкрепят внушенията на авторите на репортажа!

Екипът на БТВ дойдоха добронамерени с идеята да отразят какво притегля младите хора да живеят тук. Ивайло каза толкова стойностни неща, които изобщо не показаха. Аз разказах за начина ни на живот, който ми дава свобода да съчетавам модерното и

традиционното. Разказвах за това как като млад човек мога да живея тук заради това, че има благоприятна и спокойна среда за децата ни, имаме приятели наблизо и как в същото време имам удобствата на града на 30 минути разстояние.  Бях много огорчена как извадиха думите ми от контекста, за да разкажат такава история. Заболя ме най-вече, че го направиха през най-съкровеното ми - допуснах ги в дома си, семейството си и това, в което вярвам.“