Търсим пътища за запазване на управлението. Настояваме за запазване на доброволните отряди. До следващият Коалиционен съвет има седмица и ще видим какво решение ще се вземе. Те са много важни за районите, където има битова престъпност, а няма полиция. Така нещата няма да са оставени на самотек.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в ефира на Нова телевизия.

По думите му ГЕРБ трябва да заявят ясно с кого предпочитат да управляват. Ще намерим правилния подход, това е един динамичен процес, смята още той.

Що се отнася до компроматната война, то Веселинов заяви, че тя е започнала още преди три години и политиката губи, защото хората се отказват да гласуват.

"Този начин на политическа война е отвратителен, създава чувството в хората, че всички са маскари", обясни Веселинов.

"Ние сме против съществуването на НСО. Нашата визия е, че трябва да е дирекция към МВР, така е във всички нормални държави. Когато се гласува Законът за НСО ние от Обединение патриоти бяхме против. Позицията ни е непроменена.

Под въпрос е и конституционното право тази служба да се ръководи от президента. В Конституцията няма такова право. Президентът говори като опозиционен политик, но ние няма да влизаме в общия хор срещу него, защото така се руши държавността. Всеки българин има глава на раменете си и може да прецени поведението му", каза още зам.-председателят на ВМРО.