България никога не е била като малка страна, припозната от който и да е. Страната я нямаше на картата, на диаспората на международния терен и стана известна, когато Бойко Борисов започна да се занимава успешно с международна дейност. И днес сме фактор и сме на световната карта и това е благодарение на Бойко Борисов, коментира пред БНТ депутатът Вежди Рашидов. 

Той бе категоричен, че Борисов е доказал, че е "изключително талантлив човек, защото ходи върху тънък лед - с Турция, Америка и Русия".

"Борисов ходи върху жарава в интересите на българската държава. Ние забравихме ли годините, кога нямаше парно за детските градини и Илия Павлов даде безвъзмездно газ, защото беше председател на "Топенерджи". Искаме ли това да се върне, не е ли добре да имаме топли къщи и детски градини", коментира Рашидов.

По думите му премиерът може да бъде провален само от най-близките му. "Защото много порасна за разлика от тези, които са близко до него", каза депутатът.

Той коментира ареста на екоминистъра Нено Димов: "Грешки ще има, на мен ми е трудно един министър да бъде така унижаван, но стана ясно, че имаме силен прокурор, който тръгва с летящ старт, нали това искахме?".