Попълнете търсена ключова дума или фраза

Вежди Рашидов разби Христо Иванов заради рибарите

https://blitz.bg/politika/vezhdi-rashidov-razbi-khristo-ivanov-zaradi-ribarite_news794847.html Blitz.bg

Атаката е евтиният пиар на един човек, неосъществен в професионалното си поприще, който иска да бъде забелязан през компоромата, лъжата и агресията, посочи той

София, България 21 Ян. 2021, 18:17 1829 прочита 0 коментара

Депутатът и председател по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов отправи тежки думи към бившия правосъден министър и настоящ лидер на "Да, България" Христо Иванов. Повод за думите му се оказаха поправките в Закона за морските пространства и рибарите. Ето какво каза Рашидов, цитиран от "Труд".


- Г-н Рашидов като един от седемте депутати от ГЕРБ вносители на проекта ви питам, защо два месеца преди края на мандата на парламента се правят поправки в Закона за морските пространства?

- Винаги когато наближат изборите, някои паразити налагат чувство на съмнение в обществото за приети в парламента закони. Ролята на парламента не се състои в това дали два месеца или година или повече преди избори се приемат закони.

Парламентът е длъжен да прима закони в полза на обществото. Останалото е говорене преди избори, което понякога граничи с внушени или дори с лъжа. Не знам да има закон, който да казва, че не може да се приемат закони два месеца преди изборите.

Вслушахме се в настояването на жителите на рибарското селища Ченгене скеле, за да бъде то защитено. Рибарите са инициатори за промените. Тези промени се отнасят само до обекти, които имат влязъл в сила общ устройствен план, както и подробен устройствен план и селищно образувание, каквото е това уникално селище.

Съдбата на Ченгене скеле през годините ангажира много институции и така успяхме да го запазим. Още като министър инициирах процедура занаятът на рибарите от селището да бъде вписан в Регионалната листа на нематериалното културно наследство и това е направено. Този занаят е част от Националната програма „Живи човешки съкровища“.

Внесените промени засягат това селище и нямат абсолютно никакво отношение към каквито и да било сараи. Всеки нормален човек може да разпознае един закон от друг. Явно господин Христо Иванов не е наясно как се издават разрешения за строеж на сгради и какъв е пътят на тази процедура. Но така е, когато професионалният умствен багаж на един човек е до това ниво.

- Защо е атаката на Христо Иванов към тези поправки?

- Атаката е евтиният пиар на един човек, неосъществен в професионалното си поприще, който иска да бъде забелязан през компоромата, лъжата и агресията.

Горко на една държава, която може да бъде управлявана от такива хора. Съжалявам, че има хора, които заради собствените си удобства са готови да пожертват труда и съдбата на едни честни рибари, както прави Христо Иванов. На Христо Иванов мога да му пожелая само две неща: да не се занимава с политика и никога повече да не става министър, защото и за това не става.

А колкото до законовите поправки, те по никакъв начин не касаят сарайските му амбиции. Но подлостта изглежда е неговият начин на живот. Неговият опит да ме оклевети беше с тютюневите складове в Пловдив, докато бях министър. Сега разбирам, че мерзостта няма почивен ден. На всички е ясно, че и като художник, и като министър и сега като народен представител мога да изброя какво съм направил за българската държава.

Странно ми е какъв е този човек, който раздава квалификации и обвинения, който дори е бил с временно отнети права да упражнява своята професия, какво е направил за българската държава. Да покаже поне едно полезно нещо, което е направил за обществото.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам