При положение, че имаме пълна информация, която е изпратена от главния прокурор и мина достатъчно време Борисов сам да се откаже от имунитета си, какво ни остава да направим освен да искаме имунитета му?

Според нас целенасочено се бави процесът, за да може през това време да бъде отстранен главният прокурор, да се предприемат други действия и накрая отново всичко да потъне. Това каза по БНТ Кристиан Вигенин от БСП.

"Не разбираме защо след като толкова пъти г-н Борисов обясняваше, че няма къща в Барселона и това е измислен случай, защо не си даде имунитета и да освободи от тази тежест новосформираната коалиция", коментира той.

Вигенин заяви, че ГЕРБ и ПП-ДБ целят да прикрият далаверите от последните години и да се спаси Бойко Борисов.

"През тази седмица с новосформираното правителство бяха предадени стотици хиляди хора, които през 2020-та година бяха по площадите. Те поискаха промяна и тази промяна стъпка по стъпка беше унищожена. Цялата енергия първо през ИТН, после през ПП и ДБ беше ликвидирана. БСП остана като единствената партия, която години наред се бореше с този модел и тя подготви почвата за протестите и промяната", посочи той.

Според него БСП е единствената партия в парламента, която продължава да носи духа на промяната. Той добави, че това е основата върху, която БСП ще стъпи като опозиция.

"Това разочарование, което ражда този парламент и това правителство, ще отврати хората и накрая ще върнем Радев и служебните кабинети", смята Вигенин.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук