Всеки един от хората в служебния кабинет има солидна биография и той е много силен експертно, коментира Кристиан Вигенин от БСП в предаването "Лице в лице" по bTV. 

"Виждаме хора, които са свързани политически и с лявото, и с дясното, и непартийни фигури. Това е напомняне на партиите, че предстоят нови избори и може да сме в сходна ситуация", добави той. 

По думите му след следващите избори трябва да се направи един много по-сериозен опит за диалог и за създаване на правителство на промяната, каквото според него е и служебното. 

"От БСП очакваме служебното правителство да се ангажира с мерки за здравната криза, за финансовите проблеми, да се опита да започне процес на преглед на всички въпроси, които възникваха последните години около управлението на ГЕРБ", посочи Кристиан Вигенин. 

Той коментира и работата Комисията по ревизия, като отбеляза, че е бил изпуснат фокуса. "Останахме с впечатлението, че ревизираме няколко съмнителни бизнесмени. Всъщност главата на октопода се нарича Бойко Борисов и неговото име някак изчезна последните дни, в които заседава тази комисия", обясни Вигенин. 

"БСП продължава да стои на позицията си,  че сегашният главен прокурор не изпълнява задачите си ефективно и има нужда от смяна", добави той.

"Ние не бяхме демократична държава, бяхме държава управлявана от един човек. Мисля, че дойде и краят на ГЕРБ, тяхното самотно пребиваване в 45-ия парламент ще бъде още по-самотно и изолирано в следващия парламент", каза още Кристиан Вигенин. 

Според него Янаки Стоилов - определен за министър на правосъдието в служебното правителство, е консенсусна фигура в самата БСП, има и сериозен авторитет навън, както и сериозен политически опит през последните 30 години. 

"Това е знак, че стоим зад президента и тези опити да се вбива клин между нас са безпочвени", коментира Вигенин.