Очевидно имаше въпроси, по които не можаха да се намерят пресечни точки с движението на Татяна Дончева. Надявам се, че ще отговорим на очакванията на избирателите в България лявото наистина да започне да се събира след години на разделяне.

Това коментира пред БНР Кристиан Вигенин, председател на предизборния щаб на БСП по повод заявленията на Мая Манолова, че на следващите избори "Изправи се! Мутри вън! Ще се яви в досегашния си състав, т.е. и с партията на Татяна Дончева „Движение 21”, към която социалистите протегнаха ръка за предстоящия вот.

„Трябва да има начин да намерим решение. Това дава посоката за една силна левица. Ако не се намери решение до ден-два, явно въпросът ще остане за след това. Не са толкова непреодолими тези въпроси, времето е много малко. Сигурно е възможно някои от тях да бъдат решавани след изборите”, добави той.

„Самите  избори ще покажат дали сме на прав път. Ако сме на прав път, това сближаване трябва да продължи. Моето очакване е този процес на събиране на левите хора да даде резултат сега.

Аритметичният сбор е последното, на което сме гледали при идеята за това обединение. Сега очевидно има едно очакване от левите избиратели и от хората, които искат да има една реална съдържателна алтернатива на всичко, което се случваше в последните месеци и години. Най-лесно е всеки да си взема сам решението. Но времето показа, че този подход не работи.

Не става дума за аритметика, а за нова политическа тенденция, която да върне силата на лявото”, подчерта той.

По думите му, първото място на изборите ще се реши между ИТН, ГЕРБ и БСП. „Смятаме, че ще подобрим съществено резултата си. Може да изненадаме много от анализаторите, които ни предричат трето място”, посочи в заключение той.