Добрата новина е, че Асен Василев повече няма да е финансов министър. Лошата е, че същите хора ще се явяват на същите избори. Дано поне този път хората не хвърлят боб, както често се случва.

Това написа в профила си анализаторът и продуцент Виктор Димчев. 

Думите му са по повод извънредния брифинг на ГЕРБ, на който външният министър в оставка и вицепремиер Мария Габриел заяви, че официално поставя край на преговорите за кабинет в рамките на първия мандат.

По думите й причината е, че въпреки отстъпките, които е правила, ПП-ДБ не спират да поставят на масата нови и нови искания. Ябълката на раздора се е оказала поредната кадрова промяна в състава на кабинета, а по-конкретно Петков и компания настоявали вече за нов шеф на МВР

Габриел бе категорична, че ГЕРБ няма да води разговори за кабинет в рамките на втория мандат. 

От ДПС също излязоха с позиция, че няма да подкрепят втория мандат, а ако третия бъде даден на тях, ще го върнат. 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов остана скептичен към новината, идваща от Габриел. По думите му все още има шанс да има кабинет в рамките на това Народно събрание, въпреки че все пак се надява да отидем на предсрочни парламентарни избори. 

Темата бе коментирана и от лидера на ИТН Слави Трифонов, който с радост призна, че най-накрая виждаме края на една агония. Според него изборите са демократично най-правилното решение на ситуацията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук