Никъде не е споменавано името на г-н Румен Радев, от който и да е представител на ГЕРБ, по темата с изтребителите, единствено от БСП му споменаха името. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в дебат с представителя на БСП Жельо Бойчев по темата ГЕРБ срещу президента за изтребителите.
"Лично г-н Цветанов си позволи да обвини г-н Радев, прозвучаха много тежки думи. Мислите ли, че г-н Цветанов си позволява да говори против Радев без да го е съгласувал с Борисов, разигравали са един театър. Партия ГЕРБ криволичи, променя си позицията", захапа го от своя страна социалистът в ефира на Нова телевизия.

"Вчера разговарях с премиера, той ми се обади и изрично ми възложи да озвуча нещо много важно. ГЕРБ не коментира такива личностни нападки, жълтини, неща, които нямат отношения към страната.

Ние се занимаваме с политики, ще коментираме това, което се случва с милиард и половина български лева, които трябва да бъдат разумно и контролирано изхарчени за модернизация на българската армия. Правите президента на България участник в нещо, което не бива", заяви Манев.

"За пореден път лъжете българските граждани", отвърна му Бойчев.