Заместник-помощник държавният секретар на Съединените щати Матю Палмър пристигна на посещение в България, съобщи на Facebook страницата си посолството на САЩ у нас.

Палмър е тук, за да се консултира с българското правителство за Западните Балкани като продължение на успешния стратегически диалог на високо ниво, който двете страни започнаха през януари, допълват от американското посолство.

В съвместно изявление двете страни заявиха в началото на миналия месец, че „както България, така и САЩ искат Западните Балкани да бъдат процъфтяващ и преуспяващ регион, напълно интегриран в евроатлантическите институции; регион, който откликва и подкрепя нуждите на хората“. За това, според съвместното изявление, е нужна политическа смелост и визия в цяла Европа.

„България и САЩ са готови да помагат, защото това е и в наш интерес. Едни по-силни Западни Балкани означават по-силна Европа и по-силно трансатлантическо партньорство“, се посочва в обобщението от започналия Стратегически диалог между двете страни.

 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!