Доволен съм, че се срещнах с президента на Ислямска република Иран Хасан Рухани, с когото проведохме много ползотворен разговор. Обсъдихме различни теми и се разбрахме България да помогне и да проведем някои тестове по отношение на банковите системи, от което Иран има голям интерес. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след срещата си с президента на Иран Хасан Рухани във "Фейсбук".
От тяхна страна се заяви желание и да тестваме жп линиите и цистерните с петрол, и да видим какви са възможностите между страните ни в тази насока. Би било много добре и стратегически изгодно за нас, ако успеем да осъществим и други общи идеи, като тази България да стане връзка на Иран за Европа чрез черноморските си пристанища Бургас и Варна, магистралите „Тракия”,„Струма” и скоростните жп линии.

Посочих, че от българска страна сме готови за подобна възможност и следващата седмица в София ще домакинстваме на обща среща с Грузия, Армения и Иран. Това би било много добре не само за горива, газ и петрол, но и за цялостния ни стокообмен между с азиатската страна.