Днес Мая Манолова и Никола Вапцаров направиха пореден шумен опит да влязат в новините като нахълтаха в сградата на Народното събрание с… поцинкована кофа.
 
Този път двамата се присламчиха към майките на деца с увреждания от движението „Системата ни убива“, които от години се борят за по-достоен живот и права на децата си като не пестят сили в организирането на реални протестни действия и отстояването на исканията си.

Вечно паразитиращите Никола Вапцаров и Мая Манолова и този път се възползваха умело от акцията на майките на деца с увреждания и се барикадираха с тях в сградата на Народното събрание. Вече няколко часа Манолова и Вапцаров пускат пламенни LIVE стриймове от парламента, размахвайки поцинкована кофа, с която се надяват да привлекат внимание.
 
Поведението им не е изненада за хората, които много добре помнят през какви аморални и противоречиви трансформации минават Вапцаров и Манолова през годините в името на това получат медийно внимание, което да ги легитимира, а след това да изтъргуват тази своя  легитимация на политическата сцена.
 
А за останалите – нека припомним кои са хората, които гледате днес в новините и не са никакви „протестъри“, а хора с безпринципни политически амбиции, които не могат да дадат логично обяснение и да докажат голяма част от доходите си.
 

 

Кой е Никола Вапцаров?
 
-  наследник на стар комунистически род, който прави множество неуспешни опити да се намърда в редиците на БСП, откъдето е изгонен
- неуспешен кандидат за кмет на Банско, получил подкрепата на едва… 26 човека на изборите (и един от най-големите длъжници на община Банско, който не възнамерява да плати данъците си в размер на стотици хиляди левове)
- неуспешен заместник-кмет на още по-неуспешната кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, станал известен с това, че 6 месеца не е стъпвал на работното си място
- неуспешен „протестър“, който се опитва да се приобщи към всякакви обществени каузи (много често – противоречащи си), които са отразени в медиите – за него няма значение каква е каузата и за какво се протестира – щом има камера или фотоапарат, търсете го най-отпред!
 


 
Коя е Мая Манолова?

-„народния“ представител, който предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС – нещо, което предизвика едни от най-големите протести в новата история на България
- едно от главните действащи лица в т.нар. „Костинбродска афера“, целяща да се подмени вота от изборите
- представител на БСП, която изтъргува поста на „омбудсман“ от ГЕРБ срещу неясно какви обещания
- неуспешен кандидат за кмет на София
- политик, който търси финансова подкрепа от олигарси като Васил Божков и удобно неглижира подадените до нея като омбудсман сигнали срещу тях
- според официалната й данъчна декларация, приходите й са в пъти по-ниски от разходите и собствеността й.
- неуспешно присламчване към всякакви обществени каузи, отразени в медиите – исканията на медицинските сестри, майките с увреждания и много други.

 
Реален резултат от шумните им акции няма, не съществува и надали ще просъществува, тъй като тяхна единствена цел е да получат оферта за роля в политическия мизансцен. Все по-често в политическия театър виждаме подобни „политици“, които паразитират около съществуващи и несъществуващи обществени казуси в опит да си припишат образ на борци за справедливост и да си осигурят медийно внимание и разпознаваем в обществото образ. А за какво го ползват? За дивиденти, разбира се – политически, финансови и други.
 
„Подкрепата“ на Манолова и Вапцаров за обществените каузи обикновено се изразява в това да си направят снимки с протестиращите и да попаднат в медиите. Нищо повече! Точно това, което правят в момента в сградата на Народното събрание. Трудно бихте могли да намерите дори един протестиращ гражданин, който да каже, че Манолова и Вапцаров са му помогнали с нещо!
 
Затова апелираме всички граждани, които отстояват истински каузи, да се разграничат категорично от Мая Манолова и Никола Вапцаров следващия път, когато ги видят да се присламчват към протестите им. Както и медиите – да бъдат внимателни, когато отразяват хора със съмнително минало, които не могат да дадат логично обяснение на доходите си.