Мога да оповестя 7 точки от нашите 7034 точки.

Това заяви актьорът Филип Аврамов, който официално огласи, че стартира политически проект - ПЪН (Политическият ъгъл на народа).

"Дойдох в Нова тв, защото съм нов в политиката", пошегува се в началото на разговора той. 

"Правим го единствено заради държавната субсидия. По отношение на името - ПЪН, това означава "Политическият ъгъл на народа", защото от много време сме натикани в ъгъла.

Ние сме демократична партия и даваме право на избор, може да ни казват и "Партията нЪ нещастниците", защото явно не е нужно да си образован, за да влезеш в политиката", каза Фицата. 

"Имам опорки, това е любимата ми дума напоследък. Политиката е просто едно друго амплоа. Родните политици доказаха, че са по-добри актьори от самите актьори. Време е това да се промени и да изляза на една малко по-различна сцена, защото от години се трупа едно напрежение.

От много време ме канят в партии и движения и затова реших да се позиционирам надпартийно", заяви Аврамов.

"Какво ме мотивира? Мотивира ме обстановката, в която се намираме. Малко хора знаят, че да кажеш нещо сериозно през хумор, това е начин да чуят хората за какво наистина става дума. Мога да обявя 7 цели на партията от 7034, които сме си поставили.

Корупцията трябва да бъде легализирана. Личният приоритет е най-важен. Нашето въздигане и оставане е важен приоритет. Важно е изравняването на всички по височина, но не най-голяма от председателя.

Засега това съм аз, тази партия засега има само един член - моят. Очаквам от българския народ да се събуди и да започне да гласува, защото нашата цел са всички, които не са гласували досега", обясни с хумор той.

"Не мога да привлека никой на моя страна. Вече имаме членове на партията всъщност. Имаме програма - при протести срещу нас, отменят действията на полицията и влиза армията, колкото и да е малка тя.

При митинг в наша подкрепа се отварят всички площади, включително и тези в ремонт. Останалите цели ще ги научите поетапно, когато влезете в моите профили в интернет пространството, защото нашата партия няма пари за реклама.

Нашата партия търси от българските граждани своите избиратели напълно безплатно", заяви актьорът. 

"Целите са да се получи първо и единствено държавната субсидия, която ние няма да дадем обяснение как ще изхарчим. Тъй като участваме на ентите поредни избори, а вчера четох и коментари във Фейсбук и социалните мрежи, мисля, че това е началото на един много хубав проект, в който мнозина българи ще намерят своето участие", добави артистът. 

"Съвсем логично, щом я основавам, значи все пак имам някакви цели, които заедно с тези хора, които ще станат мои съпартийци, ще обсъдим и ще видим докъде можем да стигнем в тази политическа борба", каза той. 

"Нашата партия засега има един председател, това съм аз и двама опоненти, нищо че сме от една партия - г-жа Бежанска и г-н Гундеров. Всеки един член е добре дошъл. Ако има отцепници между нас, може, но при следното условие - като се отцепят да дойдат с други членове на партии в целостта им", каза Фицата. 

"Нито сме центристи, нито сме левисти, нито сме в дясно. Не прекратявам театъра. Сменям просто с по-голяма сцена", обясни Аврамов.

Той призна, че не мисли да се прави на нищо друго, освен на това, което е. 

"Ще учредя партията навръх рождения ми ден - на 50-та ми годишнина. Тогава ще поканя членовете на партията да я основем и да приемем Устава на уставите, за да пробудим народа. Имаме нужда от това, имаме нужда от рестарт. Така е редно да се направи", обясни комикът.

"Нашата партия няма платформа, ако толкова много хората държат да има, може да копи-пейстнем, защото през годините е доказано, че никой не чете тези платформи и не се знае какво има в тях.

Ние разчитаме на изкуствен интелект и членската маса. За нас няма значение каква хромозома имате, за нас е важна бройката", пак се пошегува известното лице от малкия екран и театралната сцена. 

Той бе категоричен, че не поема в друга посока, а в тази, в която винаги е вървял. 

"Това е начин да кажа на сънародниците ми, че достатъчно понасях несгодите на политическия елит. Ние не искаме да споменаваме други партии, за да не се прави реклама. За всяко споменаване на друг политик, ще обявя глоба от 500 лева, които отиват в касата ни. Ние няма да използваме слабостите на нашите опоненти", завърши Аврамов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!