Право на опозицията е да иска вот на недоверие към управляващите, дори е длъжна да го прави. БСП се забавиха отново, но там има вътрешни течения, които забавят тяхното узряване като опозиция. От брифинга им не видях конкретни аргументи за вот на недоверие по тема „Сигурност”. Само общи приказки, поезия в проза, може би до края на седмицата ще ги чуем, заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на брифинг в НС на ГЕРБ и Патриотите.
Той увери, че управляващата коалиция ще изслуша внимателно и доброжелателно аргументите на БСП . „Не трябва да се позволи да се прави евтина популистка политика в момент, в който трябва да мислим как да правим още крачки напред. Сигурността е тема, по която аз лично мога да бъда по-критичен и от БСП. Но в същото време опитът, който имам, ме научи, че нещата стават постепенно, не с поезия в проза, а реални стъпки в изпълнителната власт”, коментира Сидеров.

„По отношение на сигурността мога да говоря за годината, в която ние сме част от управлението. Бяха направени много сериозни стъпки за осигуряване на България, на населението, но още много неща трябва да се направят. Предложенията и инициативите на Обединени патриоти трябва по-бързо да намират реализация - и за неизбежната самоотбрана, и за доброволните отряди при битовата престъпност. Въобще ние предлагаме едно укрепване на цялата система, която се грижи за сигурността на хората. И отново се обръщам към БСП, че в темата „Сигурност” не влиза техническа неизправност на машина. Това няма как да се предвиди, нито да се напише някъде, нито да се сложи като политика. Такива инциденти и катастрофи стават. Поднасяме съболезнования на близките на загиналите офицери”, каза още Сидеров.

Той предложи на военния министър Каракачанов и правителството да разгледат по-широкоспектърни възможности за превъоръжаване и модернизиране на армията. „Такива съществуват. Не  само страните от ЕС, не само САЩ произвеждат качествена техника. България да купи изгодно колкото може по-качествена техника”, поиска лидерът на АТАКА.

Относно критиките на президента към правителството, Сидеров заяви, че Радев е начинаещ политик и винаги е отправял към него пожелателни думи. „Канил съм го дори да споделя с него моя дългогодишен опит как да се държи като държавник. Когато един президент критикува или атакува собственото си правителство, е лош знак във всички посоки. В случая имаме използване на един трагичен случай за правене на евтина политика. Все още имам покана към Радев да заповяда в моето неделно училище и да му кажа какво трябва да прави, за да бъде добър държавник”, завърши Сидеров.