Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров се разграничи от коалиционните си партньори от Обединени патриоти по повод предстоящата им среща с лидера на БСП Корнелия Нинова. Той направи това в съобщение до медиите.
 
Ето какво заявява Сидеров:
 
„Във връзка с информацията, че коалиционните ми партньори от ВМРО и НФСБ  Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще се срещат с председателката на  БСП Корнелия Нинова, която е политически опонент на управляващата  коалиция, заявявам следното:
 
Като председател на ПГ на ОП и създател на коалицията Обединени патриоти  не съм упълномощавал въпросните лица да преговарят, с която и да е  партия извън управляващата коалиция.
 
Всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за  управление на България между АТАКА, ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. Те са извън  решенията на коалиционния съвет на ОП, затова трябва да се смятат за  нелегитимни.
 
В тази връзка отменям заседанието на ПГ на ОП във вторник. И очаквам  изясняване на позициите на НФСБ и ВМРО по отношение на коалиционната политика“.