Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе потърсен за коментар от БЛИЦ по повод упорито пълзящите из публичното пространство информации, че той ще поведе листата на "Обединени патриоти" за Европейския парламент, което щяло да породи голям раздор сред националистите.

„Това категорично не отговаря на истината. Разговори за листи в "Обединени патриоти" не са водени. Това са слухове, които са предизвикани от вътрешнокоалиционни партньори. Явно Ангел Джамбазки се притеснява и го е страх, че няма да е евродепутат и няма да спести близо половин милион лева от заплата само за една година“, заяви пред БЛИЦ Волен Сидеров.

Припомняме, че на миналия евровот Джамбазки бе излъчен не от квотата на "Обединени патриоти", а бе издигнат от партията на Николай Бареков „България без цензура“. След като получи топло място в Брюксел обаче Джамбазки обърна гръб на Бареков и дори публично го разкритикува.

Неотдавна Джамбазки се изтупа пред медиите, че има основна заслуга за спирането на Истанбулската конвенция. Справка на медията ни обаче установи, че по време на гласуването той е бил "въздържал се", което по правилата на Европейския парламент означава, че е негласна форма на поддръжка на предложението.

„Отношенията в коалицията „Обединени патриоти“ са коректни. Между нас няма никакви скандали, както се опитват да раздухат някои хора“, подчерта пред БЛИЦ Сидеров.

Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ