"Българският еврокомисар няма да бъде човек. Това ще е празен съд, в който евроначалниците ще наливат каквото си искат съдържание. Затова казвам, че няма никакво значение как ще се казва българският еврокомисар. Няма значение дали ще бъде мъж, жена или хермафродит."

Това мнение изрази евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин във фейсбук.

Ето част от поста му:

"Веднага бързам да кажа, че няма никакво значение колко още имена ще се появят в публичното пространство и кой в крайна сметка ще бъде избран. Защото отдавна са ясни характеристиките на човека, който ще заема този пост.

Той трябва да е хилядапроцентов евроатлантик, да се събужда и заспива, благославяйки гениалния Зеленски и ругаейки гадния Путин. Трябва внимателно да попива всяка дума на Урсула и останалите по-заслужили от него урсули и ежеминутно да благодари на съдбата, че му е дала шанса да се докосне до подобни величествени политически фигури.

Българският еврокомисар в никакъв случай не трябва да има собствено мнение. Той трябва да е анонимно винтче в добре смазаната евроатлантическа машина. Той има правото да си отваря устата, само ако е готов да повтори всяко клише, спуснато от Брюксел и/или Вашингтон.

Българският еврокомисар няма да бъде човек. Това ще е празен съд, в който евроначалниците ще наливат каквото си искат съдържание. Затова казвам, че няма никакво значение как ще се казва българският еврокомисар. Няма значение дали ще бъде мъж, жена или хермафродит".