Глоба в размер на една работна заплата за всеки чиновник, който прокарва джендър идеология. Това обмислят да предложат като законова промяна от ПГ на Воля.

"Заедно с експерти обмисляме административни наказания за чиновници, които си позволяват да прокарват чужди идеологии, които противоречат на Българската конституция и които застрашават психиката на нашите деца и българските семейства", заяви Елена Аксиева. "МОН трябва да вземе спешни мерки за строг контрол на всички анкети, материали и допитвания, които се спускат от училищата за попълване и от ученици, и от родители", напомни още тя.

Депутатката на Марешки съобщи, че били затрупани от сигнали на родители от страната, че продължават да ги карат да попълват заявления за детска градина и училище, в които "баща" и "майка" са заменени от "родител 1" и "родител 2". Особено много били оплакванията от жители на община Пловдив и Столична община.

"За нас това е недопустимо. Омръзна ни да мътят мозъците на децата ни и да объркват постоянно", коментира пловдивската народна представителка. От партията се обявиха и против новия вариант на Стратегията за детето, като отбелязаха, че тя разделя обществото. Напомниха още, че в нея се констатират същите проблеми, което присъства в стратегията от 2008, което ще рече, че 11 години нищо не се е променило и мерките не са дали резултат.