Партия „Воля“ е напуснала централата си на „Раковски“ 134 в София, предава „Флагман“. Офисите на партията на Веселин Марешки, които бяха под тези на НФСБ, са освободени, а вратата към етажа е заключена.

От „Воля“ неофициално коментираха, че спазват закона и че щом вече не са парламентарна сила, нямат право да ползват помещенията. Това била причината да ги освободят. На площадката обаче все още стои плакат на Марешки.

„Воля“ ползвали още един етаж на „Раковски“, който също е освободен.

В сградата в момента се помещават други две политически сили - „Националният фронт за спасение за България“ на Валери Симеонов и старият Съюз на демократичните сили (СДС), който в момента е в коалиция с ГЕРБ.

От НФСБ в четвъртък дори дадоха пресконференция там, на която бе представена кандидат-президентската двойка на новото политическо обединение около тях. По наша информация обаче те също се изнасят на друго място.


Това щяло да се случи от 1 ноември. Причината е, че държавата им искала твърде висок наем.

През последните седмици в София настанаха някои драми с партийни офиси. Министърът на културата Велислав Минеков призова ГЕРБ да освободят централата си в административната сграда на НДК.

Областният управител на София пък предизвика скандал с БСП за сградата им на „Позитано“ 20. „Губернаторът“ претендирал за над 200 000 лв. наеми, както обясниха от соцпартията.

Те обаче са категорични, че пари според промени в закона от 2019 г. не дължат. Парламентарно представените партии ползвали имотите безплатно.