Ако това беше интервю на Борисов, щеше да има протест, искане за оставка в БНТ. Журналист, върнат от почивка, нагласено интервю, снимано предварително. Това каза Явор Божанков от БСП пред Нова тв. 

"Трифонов с две изречения ни прати на нови избори. Има и друга новина, която ще разгледам подробно, има много противоречия. БСП беше лоялен и практичен партньор, а после партия на статуквото", обясни още той.  

"Това, което каза Трифонов, показва че се водят други разговори, далеч от хората и камерите. Именно там е разковничето към провала на правителството", заяви Божанков. 

"Тия дето трябва да ги демонтираме, сигурно в момента пият шампанско. Президентът Радев знае ли какви преговори са водили двамата министри с Трифонов? Христо Иванов и Мая Манолова не са споменавали за тези разговори. Как се демонтира кабинет на задкулисието? С "шушу-мушу" е скандално. Трифонов каза, че преговорите са водени в някакъв офис и кой какво е получил, не е ясно", обясни той. 

"Ние преди няколко седмици казахме и Нинова направи декларация, по която вървим. Знаете ли кое не се променя след вчерашното интервю? Остават трите кризи - ковид криза, бежанска и социална криза. Борисов се връща на бял кон, вече е първи по рейтинг", каза още депутатът от БСП.

Той потвърди, че разговорите с другите партии ще продължат, въпреки интервюто на Слави Трифонов. 

"Това, което допускам е, че някой не желае да има редовен кабинет. На това ниво в политиката случайности няма. Нека си зададем въпроса кой има интерес да няма правителство - ДПС и ГЕРБ. Миналия път нямало разум, сега нямало разум, следващия път щяло да има разум и на всяка цена да има кабинет. Знаете ли какво означава "на всяка цена"? В момента има една цена, която никой не желае да плати. Тази цена са ДПС и ГЕРБ", смята той. 

"ИТН водиха разговори с ДПС и тази ситуация срещна неодобрение, но другият път "на всяка цена" може да включва ДПС и ГЕРБ и тази цена ще е висока, защото няма да я плати Трифонов с неговия лев субсидия", заключи Божанков.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!