Когато наследството е голямо - като обем и ценност, е необходимо повече време да бъде осмислено. Рано е да се правят окончателни изводи. Това правителство работи около 3 месеца. Обект на дълъг политически диспут е каква работа е свършило. 

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването "Панорама" по БНТ.

Бойко Василев констатира, че Дончев подбира внимателно думите си и не критикува остро служебния кабинет, но тогава с усмивка политикът отвърна, че тепърва започва и само загрява.

Всички в студиото - Драгомир Стойнев, Гълъб Донев и Николай Василев прихнаха в смях. 

"Не е сериозно правителството да се хвали с ниската безработица, но да няма отношение към високите цени на тока. Същественият въпрос е от гледна точка на политическата прагматика какво точно е свършило служебното правителство", каза той. 

"Ролята на едно служебно правителство е да организира честен прозрачен изборен процес, а когато то се окаже намесено в този процес, не е честно. Ако има силно страна от работата му, е че в голямата си част то беше едно пиар правителство", каза Дончев.

Според него Планът за възстановяване трябва да бъде преработен и вече изпратен.

"В политическата надпревара огромно значение има кой е първи. Важно е обаче дали и подкрепата ти дава ресурс да управляваш", смята той.

По думите му всички трябва да са си извадили поуки след този парламент. "Не сме готови обаче да се гушнем с всеки", каза Дончев. 

Според него обаче трудно би имало коалиция между ляво и дясно, защото тогава и двете формации ще търпят големи загуби. 

Относно бившия служебен министър Кирил Петков, който обяви, че влиза в политиката, Дончев коментира: Не мисля, че сме имали професионални контакти, но се познаваме от години.

Безспорно е нов, колко е силен, ще разберем съвсем скоро. На мен цялата история ми прилича на една красива лятна любов на плажа, която дори да предизвиква силни чувства, приключва скоро.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!