С пресконференциите си ГЕРБ прави добра реклама на БСП. Назначенията на областните управители са решение единствено на служебното правителство. Те са пъстри и не са единствено свързани с БСП. Това коментира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 Вяра Емилова.

Тя бе категорична, че БСП не стои зад имената на областните управители. Според Вяра Емилова има съмнения около честността на изборите и това е провокирало смяната на областните управители.

"Не са водени разговори за коалиции след изборите. След вота ще се проведе вътрешно-партийно допитване относно това как виждат хората управлението и участието на БСП в него",  уточни Вяра Емилова.

По думите й хората са обърнати към промяната, след като правителството на Бойко Борисов падна.  

"Разчетите на управленския проект на БСП са конкретни, ясни и точни, реални са. Управленската програма ще може да бъде реализирана. Партията е обърнала лице към хората и предлага решения. Политиката на ГЕРБ е имагинерна, с цел повече гласове", заяви Вяра Емилова.

Тя уточни, че БСП е отправила поглед и по-напред, защото според нея 4 години няма да са достатъчни.  

"Едно от нещата, които предлагаме е 50 лева от данъците да остават в семействата, които имат деца. По този начин ще се стимулира раждаемостта и икономиката. БСП е единствената партия, която предлага промяна като започва първо от самата себе си. Младите хора имат зад гърба си доста солиден опит. Имаме енергия която е положителна, можем да работим за хората и за България", каза още Вяра Емилова.