"Внасяме сигнал в Прокуратурата, ДАНС, БЕХ, КЕВР, МВР и Министерството на енергетиката сигнал за сделката между Булгартрансгаз и Боташ". Това заяви Йордан Тодоров от “Възраждане” е кулоарите на парламента.

В сигнала партията ще включи и доклада изготвен от временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства свързани с подписването на договора. “Докладът дотолкова, доколкото е приет в откритата си част, не е засекретен, публичен е. Него ще внесем и в сигнала”, обясни Тодоров.

Според депутата, ГЕРБ целят забавяне на доклада тъй като сегашният служебен енергиен министър е Владимир Малинов, който част от хората подписали споразумението.

"До нас достигна и информация, че се водят предизборни договорки за изборния ден в замяна на това този доклад да бъде заметен "под килима", обясни депутатът.

Той постави и ултиматум. "Ако до 25 април този доклад не бъде внесен, разгледан и приет в пленарна зала, то ние ще подготвим отделен подробен сигнал с доклада, с цялата документация и ще го изпратим на ЕК", поясни депутатът от "Възраждане". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук