Политическа партия Възраждане иска оставката на финансовия министър Асен Василев. Поводът е подписания от него план за въвеждане на еврото в България като основна парична единица от 1-ви януари 2024 г. 

Напомняме, че Възраждане организира през 2018 г. подписка  за провеждане на национален референдум за въвеждане на еврото в страната ни и за запазването на българския лев. 

В подписката се подписаха 221 122 пълнолетни български граждани с избирателни права. 

В българското общество няма консенсус по въпроса за въвеждането на чуждата валута. 

Напротив обществените нагласи за запазване на българския лев са в пъти по-големи от тези за премахването му. 

В момента  служебното правителство не представлява никого освен  самото себе си и президента, който го е назначил. Зад него не стои нито една партия, няма и парламент. 

В ситуацията, в която се намираме не може да се взимат подобни решения, които са изключително важни за бъдещето на България решения да се взимат от служебното правителство. 

Работа на служебното правителство е да проведе честни и почтени избори.

Поради това настояваме министър Асен Василев да си подаде оставката незабавно. Възраждане днес ще внесе в Министерството на финансите писмо, с което ще поиска среща със служебния министър, за да аргументира с какви мотиви той, който представлява само и единствено себе си обрича спестяванията, заплатите и пенсиите на милиони български граждани на неясно, несигурно и опасно бъдеще. 
В случай, че не бъде предоставена възможност за незабана среща със служебния министър ще организира протест с искане на оставката на министъра.