Парламентарната група на "Възраждане" ще внесе във вторник в Народното събрание проект на решение пострадалите от пожарите, чийто дом е бил разрушен от пламъците, да бъдат настанени в хотели в близките градове за сметка на държавата.

Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Според него е недопустимо хората да живеят във фургони, а "почти 100 000 украински туристи да продължават да живеят у нас по луксозни хотели за сметка на всеки един български данъкоплатец".

Той сподели още, че депутатът от "Възраждане" Никола Димитров се е включил в гасенето на пожарите край Болярово, след като е помолил Костадинов да го освободи от работа. По негова идея ще бъде направено предложението във вторник. 

"Вчера Никола ми се обади бесен. Не заради арогантното и неадекватно поведение на вътрешния министър Калин Стоянов, комуто искаме оставката. Той е ясен и си отива, така или иначе.

Никола беше бесен, защото на хората с изгорелите къщи във Воден и Крайново им казали, че ще им дадат фургони, в които да живеят. Същевременно почти 100 000 украински туристи продължават да живеят у нас по луксозни хотели за сметка на всеки един български данъкоплатец - вкл. и за сметка на хората с изгорелите къщи", написа Костадинов.