Активисти на Възраждане, начело с водача на организацията Костадин Костадинов, обновиха патриотичен графит, намиращ се върху стена, точно по средата на пътя София-Варна, на южния пътен възел във Велико Търново.

Рисунката, поставена там именно от възрожденците на Костадинов, още преди 6 години, изобразява картата на Обединена България, включваща всички български етнически и исторически територии в една държава – възрожденския идеал на българите от преди и след Освобождението.

Във Фейсбук профила си, Костадинов споделя за акцията, следното: „Преди 6 години с мои съмишленици нарисувахме картата на Обединена България на една стена, намираща се до Велико Търново. От тогава до днес периодично я подновяваме, като онзи ден го сторихме за пореден път. Докато я изрисувахме наново, стотиците минаващи коли, камиони и автобуси не спираха да ни поздравяват за това, което правим. Шофьорите махаха с ръце, приветсваха с фарове, свиреха с клаксони и се радваха като малки деца. Нищо особено не е, но дори и подобен малък знак на българската национална памет, кара българите да се усмихват и да се радват. А щом нашите сънародници са щастливи, значи сме свършили поредното добро дело.“

От партията споделят още, че във времена на немарливо и обидно отношение към националните символи, доказателство за което са стотиците прокъсани и парцаливи български знамена, които се веят върху сградите на държавните и общински институции, подобни акции са изключително полезни и необходими, за да поддържат патриотичните чувства и нагласи у нас, българите. Нещо, което управляващите се опитват всячески да потъпчат, за да сме в крак с мултукултурния и джендърски евроглобализъм.

Хората на Костадинов казват обаче, че те не са забравили своя произход, история и непреходните идеали на предците ни, и ще правят всичко възможно, за да поддържат това знание и чувства, в колкото се може по-голяма част от народа ни. Засега със собствени сили и средства, а след време и от позицията на овластен политически субект, който да изведе тази политика в ранг на държавна.

Възражане с номер 27 – само ние можем!