Общинските съветници от "Възраждане" са категорично против забраната за влизане на стари автомобили в централните части на Варна.

Това е позиция на политическата организация по повод предложението на кмета на града, което няма да разреши проблема със замърсяването на въздуха. Ограничаването на достъпа на автомобили да влизат в центъра няма да повлияе на въздушните течения в града.

Кметът, вместо да копира абсурдни решения и забрани на други кметове в страната, нека да направи така, че улиците на Варна да бъдат измивани редовно.

Това със сигурност ще намали замърсяването на въздуха. Отдавна е доказано, че запрашените улици са основният замърсител на въздуха в Морската столица.

Да се налагат по-рестриктивни мерки в по-слабо замърсен район, с икономически по-слабо население, което вероятно няма да успее напълно да преодолее този проблем , за нас е изключително нелогично . Така направеното предложение на кмета включва  по-скоро мерки не за хората, а против тях.

"Възраждане" настоява, че трябва да се борим с причините, а не с последиците от десетилетното деструктивно управление на Варна и България. Настояваме кметът да оттегли това предложение и да го обсъдим в момента, когато Варна е силно развита Морска столица, където стари автомобили ползват само ретро- колекционери. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук