Добре съм , надявам се, че всичко е преминало. Изкарах 10 дни в болница. Това заяви Янаки Стоилов по повод заразяването му с коронавирус.

„При мен беше средното, но като сложим и карантината, това изкарва всички от нормалния ритъм за 1 месец“, уточни той.

Той изказа големи благодарности към проф. Камен Плочев за грижите и уточни, че специалистите ни са натрупали доста опит за вируса.

Той коментира и промените в БСП.

"Напускането на партията е крайна стъпка. За да направиш такава крайна стъпка, освен вътрешнопартийните мотиви, трябва да можеш да очертаеш проблеми, които засягат хората. Хората се интересуват от крайните резултати, посочи Стоилов. 

"Във всички партии напоследък има проблем - партиите са по-скоро ситуативни, дали имат ясно изразен профил, а не дали са отчетливо десни и леви. Ако БСП запази своя резултат, 80 депутати в миналия парламент, то тогава тя трябва да бъде оценена положителна. Ако това не се случи, ние сме застрашени дори от факта, че може да имаме нестабилно управление. Тогава БСП ще се изправи пред необходимостта от равносметка", каза още той. 

Стоилов даде оценка и на предишните лидери на БСП.

"Георги Първанов беше балансиращ. Успя от два стола да не падне, а да седне на по-висок стол. Станишев беше умерен, търсеше съединяването. Бил е повече ориентиран навън, към това, което е Европа.

Беше твърде дълго начело на БСП, няма как да не се налагат противоречиви оценки. Той беше поставен на челото на партията и придоби този опит, който има. Михаил Михов се опита да реорганизира партията в опозиция, дори да я постави в лява позиция, но той като че ли трябваше да плати сметките на всички преди него.

Нинова е едно продължение, тя е амбициозна, успя да събере разностранна подкрепа, след което опита да се освободи от зависимостите, които й създава тази подкрепа", добави още Стоилов.