Служебният правосъден министър Янаки Стоилов представи екипа си на брифинг. 

"Мария Павлова, която е следовател в Националната следствена служба и бивш министър на правосъдието. Иван Демерджиев, който е доскорошен адвокат, ръководител на адвокатската колегия в Пловдив.

Началник на моя кабинет е Мариян Карагьозов, който е юрист и завършил докторантура по балканистика в БАН, доскорошен кореспондент на БНР в Истанбул и Мария Папазова, която е млада но със значителен опит в електронните медии, като журналист и парламентарен репортер", каза той.

Янаки Стоилов коментира думите на Бойко Рашков, че би уволнил водещите на сутрешния блок на bTV:

„Не е редно да коментирам какво се случва в другите министерства и думите на други министри, но понеже казусът е публичен, ще изразя мнение", поде той.

"Аз съм назначил хората, които ви представям и продължавам работата с останалите", заяви Стоилов.

"Не давам съвети, препоръки или заповеди как репортерите да извършват дейността си. Очаквам работата да е на професионално ниво.
Застъпник съм за свободата на медиите и точността на фактите“, каза Стоилов.

По думите му на първото заседание на ВСС той е поставил въпросът, че е необходимо без предубеждение, но задълбочено да се обсъди дейността на спецпрокуратурата и спецсъда и да се направят предложения за структурата на този анализ.

"Надявам се това да се случи още в рамките на служебното правителство и да бъде представено на следващото Народно събрание", каза той.