Действията и изявленията на г-н Лозан Панов не съответстват на длъжността му на председател на ВКС, а са чисто политически, заяви в "Денят на живо" по Канал 3  членът на ВСС Ясен Тодоров.

"За голямо мое съжаление господин Панов, председател на ВКС, има действия, изявления и постъпки, които не кореспондират на неговата длъжност, а са чисто политически. И се отразяват на имиджа на съдебната власт, върху чувството на гражданите за независимост на съда. Защого когато г.н Панов си позволява да дава предварителни оценки на медии, групи граждани, това означава, че тези хора не могат да разчитат на независим съд след това, след неговите изяви."

Той добави, че и в личен план е много разочарован от Панов. "Не желая повече да обсъждам личността на г-н Лозан Панов, разочарован съм от него в чисто човешки план, каза Ясен Тодоров. "Не може всички хора да мислят еднакво, поне колегите юристи поддържат приличие в отношенията."

Ясен Тодоров даде оценка за изтичащия мандат на ВСС в сегашния  му състав. "Мисля, че ВСС за петте години работа свърши много полезни неща. Защо има разделение, моето лично становище, е че скандалите са внесени и провокирани от една група, наричаща себе си "реформаторско крило". Много добре се знае кои се довериха на концепцията на Лозан Панов за председател на ВКС, знаем кои го атакуваха. Интересна е причината за промяната на г-н Панов, който бързо след това започна да използва същия език, обиден за членовете на ВСС."