Ще подкрепим вота на недоверие на БСП срещу правителството за сектор „Сигурност“, ние сме опозиционна партия. Искам да подчертая, че ние искахме да внесем вот по тази тема още през декември м.г. Радвам се, че сега БСП узря за идеята на ДПС“, каза пред Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Народният избраник посочи, че вот на недоверие може да се внесе и по тема „Здравеопазване“. „Вижте какво става в здравната система. Има Плочев, няма Плочев. Европредседателството приключи, но проблемите в България продължават със страшна сила“, заяви депутатът.

Според него България се нуждае от национална програма за реформи. Цонев коментира и вчерашната информация на шефа на „Антикорупция“ Пламен Георгиев, че колегата му Делян Пеевски е най-проверяваният и най-чистият човек в България. „За да си плащаш данъците, за да спазваш всичко, което трябва да спазваш, трябва да имаш самият ти познания и да имаш съветници. Не всичко може да знаеш“, каза Цонев. И добави, че не знае къде е мъката в изнесената информация.

„В коментарите на т.нар. десни имаше мъка. За десните не е важно да има антикорупционни органи и те да работят и да проверяват, за тях е важно тези органи да произвеждат като виновни тези, които те искат да произвеждат като виновни. И тук ви посочвам румънския модел с онази прокуратура“, каза още Цонев.

Ако антикорупционните проверки се извършват от лидера на ДСБ Атанас Атанасов, Цонев каза, че няма да повярвам в истинността им. „Като знам биографията на Атанасов и добър ден да ми каже, няма да му повярвам“, изтъкна депутатът от ДПС.

Йордан Цонев коментира и думите на банкера беглец Цветан Василев, че срещу съпартиеца му Делян Пеевски има ново разследване за пране на пари от Държавния департамент на САЩ. "Пълни глупости, абсолютна лъжа. Писна ми да се занимавам с този човек. Един обвиняем отправя обвинения, нямам думи", категоричен бе Цонев.