Искам да благодаря на българското правителство за активното участие в нашата глобална организация. България е една много безопасна страна, но е изправена пред някои предизвикателства. Например от чуждестранни бойци, които използват България като транзитна страна, за да се придвижват към други държави от ЕС, както и някои организирани криминални групи. Това сподели пред медии генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.

"България е една от 20-те най-активни държави в нашата организация, която се състои от 194  членки. България също така използва активно нашата база данни и инструменти и обменя информация с нашата организация'', посочи Щок.

"България оказва подкрепа на Интерпол и по този начин гарантира сигурността и на други държави от региона. От своя страна Интерпол подпомага България в нейните усилия в борбата с престъпността'', отбеляза още генералният секретар на международната организация.



Вътрешният министър Младен Маринов  отличи с награди служители от Гранична полиция на професионалния им празник.

Наградени бяха главните и старши инспектори и инспекторите Димитър Димитров от Гранична полиция в Елхово, Георги Фучеджиев от Свиленград, Яни Пейчев, зам.-началник на ГКПП - Капитан Андреево, Русев от същия пункт, Дойчин Иванов от Свиленград, Иван Зотов от ГКПП в Елхово, Мирослав Георгиев от отдела за проверки, както и Венцеслав Тушков от охраната на държавната граница.



Министърът на вътрешните работи връчи грамоти на анализаторът Теодора Анастасова, Георги Георгиев от "Човешки ресурси", Катя Евтимова от административното обслужване на Драгоман.



По заповед на главния секретар Ивайло Иванов с благодарност и 100 лева бяха наградени още редица служители, след което бяха връчени още 17 грамоти и 70 писмени похвали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!