Премиерът Бойко Борисов ще участва за втори път в парламентарен контрол от началото на 2018 г. И този път той ще отговаря на въпросите на зам.-председателя на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев.

Въпроси за Министерството за европредседателството отвеждат премиера в НС днес. Питането на Антон Кутев от БСП е свързано с поста на Лиляна Павлова, която от началото на мандата на „Борисов 3“ действа като министър по българското председателство на Съвета на ЕС. Тя остана на длъжността си и след приключването му в края на юни 2018 г. Във връзка с това Кутев иска от опозицията искат премиерът да обясни какви са задълженията на Павлова след приключването на председателството.

Моля да ме информирате за функционалните задължения на министъра на Българското председателство на Съвета на европейския съюз 2018 след официалното приключване, задава въпроса си към премиера социалистът.

Участието на Борисов в парламентарния контрол на 12 октомври беше потвърдено от зам.-председателя на НС Нигяр Джафер, уточнява Канал 3. Това е втората му поява в редовната форма на контрол от юли 2017 г. насам. Последното му участие се случи в началото на юни, когато отново Антон Кутев поиска разяснения за резултата от преговорите на Борисов с руския президент Владимир Путин в Москва.

Освен премиерът в днешния парламентарен контрол ще участват и вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева и министрите на регионалното развитие, здравеопазването и културата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!