Това, за което вчера на КСНС премиера призова, бе за успокояване на ситуацията. Едва ли има човек в България, който да одобрява използването на химическо оръжие. Има международни задължения, които имаме. Стоя зад позицията на господин Цветанов от вчера. Това заяви в ефира на "Здравей, България" външният министър Екатерина Захариева
Тя припомни, че премиера вчера е призовал всички да направят така, че да могат да се вземат решения. "Позициите ни трябва да защитават националния интерес, но и да бъдат в насоката на пътя, който сме избрали", смята Захариева. 

Тема на гостуването й бе и арестът на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева:

 "Ако ме питате дали имам намерение да водя войни - не. Считам, че противоречията трябва да се изчистят в разговори. Продължавам да считам, че са преминати границите при задържането на Иванчева. Не омаловажавам работата на колегите, които разкриха престъплението, което трябва да бъде доказано в съда. При коментара за преминатите граници имах предвид по-скоро това дали е трябвало да седне например тя. Такава акция като цяло се прави много дълго време. Тази община определено не вървеше добре", заяви Захариева на въпрос дали има разрив между правителство и прокуратура след коментара й по случая и острата реакция на Цацаров.

"Последно се чух с Цацаров по казуса за Желяз и говорихме, че трябва да му помогнем. Господин Цацаров е в чужбина, ще се радвам да се видим, като се прибере. Искам да повторя - това, че се разследват престъпления за корупция е похвално. Все пак трябва да направим анализ на ситуацията. Не бива да приемаме всичко като лична нападка. Не съм искала да нападам никого, просто изразих позиция, която не отговаря на тази на целия кабинет. Не сме го обсъждали, аз дадох личното си мнение и няма да спра да го изразявам, ако има неща за обсъждане", каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ