Най-важната задача в момента е на парламентарните избори десницата да се яви обединена. Това каза зам.-председателят на СДС и кмет на Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от "Фокус".
Според него това ще бъде изключително трудна задача и една от причините е, че част от хората, които дърпат конците в политиката - олигархията, не желае десницата да се явява единна на изборите, за да няма дясноцентристко управление в България.

„Знам, че това е много трудно и то защото, не че ние от СДС не искаме обединение, а защото много фактори пречат на това обединение. Това е най-сложната задача, към която се стремим чрез разговори с партньори – доскорошни и бъдещи, с партиите, които са в дясно-център.

Трудно е, знам, но ще положим всички усилия“, увери Кабаиванов. Той добави, че при дясноцентристкото управление има ред, има правила, сивата икономика се свива до минимум. Емил Кабаиванов каза още, че когато новата партия „Да, България“ се определи каква формация е и какви са ценностите й, тогава ще се реши дали ще си партнират с Реформаторския блок.

Според зам.-председателя на СДС на първо място в момента е разговор и партньорство с досегашните партньори в РБ, а с ГЕРБ Кабаиванов определи като минимална вероятността за разговори и съвместно участие на изборите.