ПГ на ГЕРБ поиска изслушване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в процедура.

"Правя процедурно предложение във връзка с вчерашния брифинг на прокуратурата да бъдат изслушани председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи", каза още д-р Дариткова.


Тя заяви, че прави тази процедура поради големия обществен интерес от събитията около шпионския скандал.

Малко след това пък Филип Попов от парламентарната група на БСП пожела премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и, ако трябва при закрити врати, да изясни за какво точно става въпрос относно повдигнатите обвинения вчера за шпионаж. 

БЛИЦ припомня, че вчера обвинения по случая бяха повдигнати на Николай Малинов. По време на брифинг на прокуратурата обвинител номер едно Сотир Цацаров даде яснота: 

"В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната.

Ексклузивно в БЛИЦ: Николай Малинов от движение „Русофили“ е главното действащо лице, заподозряно в шпионаж

Събрани са доказателства за участие на един български гражданин. Той е Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем. Прокуратурата взе мярка за неотклонение в размер на 50 000 лева, към този момент той вече е освободен от ареста", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!