Промяната в БСП може да се разглежда като вътрешнопартийно действие, което ще покаже, че сме готови да дадем пример. Това каза Жельо Бойчев, говорител на БСП във връзка промяна на партията, което ще е тема на конгреса, насрочен за февруари догодина, цитиран от "Фокус".
Той каза, че последните избори и резултатите от референдума ясно са показали желанието на хората за промяна. „БСП е оцеляла през тези над 120 години като се е променяла спрямо обстоятелствата и желанието на хората. В момента трябва дадем много ясен знак за партията“, каза той.

Според него начинът, по който БСП извършва своята политическа дейност се нуждае от промяна и това е голямата задача, която си поставят с искането за нов устав. По отношение на коалиционните партньори в "БСП лява България" Жельо Бойчев добави, че не е нормално те да имат едни виждания и да носят заедно отговорност, а когато се провеждат различен по формат избори да бъдат опоненти.

„Нашият стремеж е много ясен, винаги ще търсим разширяване на подкрепата с ясното разбиране, че само така можем да постигнем целите, които сме си поставили“, допълни той. Според него след последните избори има мобилизация и мотивация на членовете и симпатизантите на левицата, но той обърна внимание, че доверието към партията е в аванс. „Трябва да положим много усилия, ако искаме да повторим този резултат и на парламентарните избори“, каза още говорителят на БСП.