Водещата на предаването „Тази неделя” по bTV Жени Марчева и депутатът от Реформаторския блок и ДСБ влязоха в остро пререкание в ефир, докато представителят на ГЕРБ Александър Ненков ги изчакваше да се разберат и да се включи в разговора. Повод за спора стана издигането от страна на ДСБ на Росен Плевнелиев за кандидат-президент и последвалото му изявление, че няма да се бори за втори мандат.
„Вие създавате интрига. Защото правите така, че все едно ние не сме го питали и, видите ли, той ни е сърдит”, повиши тон Караджов. „Това ми прилича на етюд от „1984” на Оруел. Само Оруел го е казал на подкрепата да се казва „забиване на нож”, заяви той.
 
По думите му, имало си причина ДСБ да заявят, че ще застанат зад Плевнелиев без да са го питали предварително. „Подкрепа без пазарлъци и без предварителни условия се дава по този начин”, каза той и добави, че в България все още няма такава традиция.
 
„Добре, за да приключим този глупав разговор, аз, гражданката Жени Марчева, ви подкрепям за втори президентски  мандат. Призовавам всички десни партии да гласуват за вас”, сопна се водещата.
 
Караджов продължи като изтъкна, че ако причините Плевнелиев да се отказва да участва в изборите не са лични, както той самият каза, това означава, че е излъгал. „Точно този тип задкулисие избягваме”, каза той.
 
По повод декларацията на Реформаторския блок, с който премиерът Бойко Борисов беше призован в парламента докато беше на посещение в Узбекистан, Караджов обясни, че никъде не е ставало въпрос това да стане незабавно, т.е. докато премиерът е бил в чужбина. „Вие ме накиснахте тук да обяснявам...”, възмути се той.
 
„Използвате някакви странни думи – накисвате, интригантствате. Никого не накисваме и с никого не интриганстваме”, отвърна му Жени Марчева.
 
Караджов трябваше да се уточнява и за изявлението си преди дни, че Реформаторският блок няма да подкрепи Ирина Бокова за президент, намеквайки по този начин, че тя ще се кандидатира. „Посипвам си главата с пепел, нападнаха ме журналисти, имаше много камери, не можах да се справя по най-добрия начин”, каза той.
 
Всъщност той искал да каже, че десният кандидат за президент не трябва да бъде с профил като Елена Поптодорва или Ирина Бокова. „Не се изразих добре”, заяви той.
 
„Колегите от ДСБ малко подценяват самия президент Плевнелиев. Смятам, че подходиха малко прибързано”, каза от своя страна Александър Ненков от ГЕРБ.
 
„Самият тон е ултимативен”, смята той.
 
Ненков заяви, че се чувства малко обиден от твърденията, че  само Плевнелиев гарантира евро-атлантическото развитие на България и подчерта, че ГЕРБ винаги са работили в тази насока. „Никой не се опитва да промени тази насока. Вие спекулирате”, обърна се той към Караджов.
 
Накрая двамата все пак успяха да се скарат за това, че и двете партии заявяват, че трябва да се правят компромиси, но никой всъщност не ги прави.