Женските скандали, които разтърсиха в четвъртък Народното събрание (НС), днес се развиха по доста интересен начин.

Още в началото на заседанието Росица Кирова от ГЕРБ - СДС се извини на Татяна Дончева. БЛИЦ припомня, че поводът бяха вчерашните й думи към Татяна Дончева, че „досега не е имало толкова грозен водещ“.

„Уважаема госпожо Дончева, взимам думата, за да се извиня, защото смятам, че бях грешно разбрана. Думата грозна не използвах за вашите физически качества и външен вид, а за поведението ви в зала и за начина на водене“, каза Кирова и се извини на Татяна Дончева.

Председателят на парламента Ива Митева първоначално изрази учудването си, че Росица Кирова взима думата по начина на водене в първите две минути на заседанието, но после отчете напредък. 

„Щом думата за начина на водене се дава за извинение - имаме някакъв напредък“, каза Митева.

Интересен момент бе и поведението на Дончева. Другите дни тя плътно седеше до Митева, но днес между двете видимо имаше напрежение. Това бе така до момента, в който Дончева не напусна залата и шефката на НС остана сама.

БЛИЦ припомня, че вчера Дончева се забърка и в друга скандал. Тя нарече Митева „болонка на ИТН“, а по-късно лично шефката на НС й отвърна.

Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!